Online factureren

/Online factureren
Online factureren 2017-05-31T22:30:50+00:00

Online facturen met de juiste facturatie software

Handige facturatie software voor alle facturen.
e-Boekhouden.nl - Starters - (Als beste getest)

e-Boekhouden.nl - Starters - (Als beste getest)

★★★★★ Cijfer 9.4 uit 434 reviews

Actie: Gedurende het 1e ondernemersjaar gratis! Een compleet én eenvoudig online boekhoudpakket. Geen boekhoudkennis vereist om te starten met e-Boekhouden.nl. Vraag nu een gratis startersaccount aan en profiteer!

Gratis
 • #1 Boekhoudsoftware
 • Belastingdienst erkend
 • Helpdesk, Cursus & App
Bekijk nu
Exact Online Boekhouden Basis

Exact Online Boekhouden Basis

★★★★ Cijfer 8.3 uit 1526 reviews

Exact Online voor Boekhouden is eenvoudig overal, altijd inzicht in je boekhouding en makkelijk online samenwerken met je accountant. Start net als 225.000 ondernemers gratis met Exact Online. In 3 klikken ben je aan de slag!

31,00
 • Boekhouden en CRM in 1
 • 24/7 gratis support
 • Mobiele app
Bekijk nu
Twinfield Extra Boekhouden

Twinfield Extra Boekhouden

★★★★★

Twinfield Online Boekhouden wordt gebruikt door duizenden professionals binnen administratie- en accountantskantoren. Zij vertrouwen vele administraties toe aan Twinfield Online Boekhouden. Probeer Twinfield nu 30 dagen gratis!

39,75
 • Gebruiksvriendelijk
 • 300 koppelingen
 • Uitgebreide functies
Bekijk nu
DK Boekhouden, Facturatie & meer (Tip)

DK Boekhouden, Facturatie & meer (Tip)

★★★★★ Cijfer 10 uit 5 reviews

Van bierviltje tot financieel dossier. Met Digitaal Kantoor kun je al je bedrijfsactiviteiten in 1 pakket beheren. Van CRM naar projecten/uren of voorraadbeheer tot facturatie en boekhouding. Schaalbaar en modulair op te bouwen.

25,00
 • Branche winnaar
 • Persoonlijk dashboard
 • App voor iOS & Android
Bekijk nu
Rompslomp PRO - Super makkelijk online boekhouden

Rompslomp PRO - Super makkelijk online boekhouden

★★★★★

Met Rompslomp PRO heb je alles om zelf je complete boekhouding te doen. Makkelijk offertes en facturen maken, bonnetjes inboeken, BTW overzicht en complete winst en verliesrekening en balans. Meer heb je niet nodig!

15,00
 • Makkelijk & Compleet
 • Boekhouden wordt leuk!
 • Handig mobiele App
Bekijk nu

Facturen opmaken en versturen

Voor elke afgenomen dienst of product bij een onderneming, dient een bedrijf een factuur te versturen. Ze zijn nodig om het geld binnen te krijgen. Voorheen werd dat veelal met de hand gemaakt in een Word document, maar tegenwoordig wordt er steeds vaker gekozen om nota’s te versturen in een PDF. Vandaag de dag is online factureren helemaal in. Hiervoor kan gebruik worden gemaakt van digitaal facturatieprogramma. Nota’s worden zo gemakkelijk en snel verzonden aan klanten. Een klant krijgt daarbij de digitale nota in zijn of haar e-mailbox. Er zijn echter nog meer mogelijkheden naast een factuur maken. Wat zijn de andere mogelijkheden en voordelen van een facturatie programma?

Online factureren

Online factureren met een facturatie programma

Facturatie software biedt ondernemers diverse mogelijkheden. Het helpt namelijk niet alleen bij het maken van facturen, maar ook om betalingsherinneringen te versturen en je debiteurenbeheer te optimaliseren. Een (betaald) facturatieprogramma is dan ook onmisbaar voor zowel de kleine als de grote ondernemer. Hiermee wordt inzicht verkregen welke facturen er al verstuurd zijn, welke klanten er nog moeten betalen en hoe een bedrijf er financieel voor staat. Een factuurprogramma hoeft niet duur te zijn. Veel programma’s zijn bovendien vaak gratis uit te proberen, waardoor er een keuze kan worden gemaakt waar een ondernemer zich prettig bij voelt.

De voordelen van digitaal factureren aan klanten

Digitaal facturen levert ondernemers diverse voordelen op. Zo wordt de administratie netjes up-to-date gehouden en behoudt de ondernemer het overzicht over de inkomsten en uitgaven. Hoe vaker de administratie wordt bijgehouden met een facturatie programma, hoe eerder er inzicht wordt verkregen in de financiële positie van een bedrijf. Digitale facturen kunnen gemakkelijk worden aangepast aan de huisstijl van de onderneming. Facturen en herinneringen worden verder gemakkelijk automatisch verzonden aan klanten en bovendien is er vaak ook de mogelijkheid om offertes te maken. Last but not least bespaart een digitale factuur versturen aan klanten diverse kosten. Door deze kosten te reduceren, ontstaat er meer winst voor de onderneming en dat komt altijd goed van pas. Meer info over de facturatie functies: Online boekhouden vergelijken